Beveiligingscamera’s beheersen steeds vaker het nieuws.

De beveilingscamera is helemaal ingeburgerd.

Als je het nieuws op radio en TV volgt, kijkt op Facebook of Instagram, of websites als grenslandactueel dan kom je in de berichten vaker beelden of filmpjes tegen die opgenomen zijn door beveiligingscamera’s.  Hoe dit komt?  Camerabeveiliging is uiterst effectief gebleken bij het opsporen van criminelen en bij het bewaken van bedrijfsterreinen en persoonlijke eigendommen. In onze nieuws uitzendingen maken ook wij regelmatig melding van feiten die door bewakingscamera’s zijn vastgelegd.

 foto van Beveiligingscameras.nl

Beveiligingscamera’s zijn goedkoop geworden

Een van de reden waarom je ook steeds meer camerabewaking ziet, is dat de aanschaf van een beveiligingscamera set steeds goedkoper is geworden. De beelden op de foto zijn gemaakt met een camera van nog geen 100 euro.  Dag en nacht geven ze goed beeld en met ruim 2 megapixel kun je tot een meter of 10 in de nacht personen goed herkennen. Ideaal dus voor rondom je huis of in ons geval om onze studio’s te bewaken. Met een opname apparaat sla je zo maar de beelden van een hele maand op en kun je op elk gewenst moment terug kijken. De beelden worden na een maand vanzelf overschreven.  Je hebt er dus eigenlijk geen omkijken naar.

Wat levert het beste beeld op

Goede beeldkwaliteit is belangrijk en als je echt goede beelden wil, kijk dan eens naar een Starlight camera . Deze op nieuwe technieken gebaseerde camera’s zijn uiterst lichtgevoelig waardoor ze met een beetje licht van een buitenlamp tijdens de nacht al in kleur kunnen zien en opnemen. Vaak zie je infra rood beelden en die vertekenen door de warmte die iemand uitstraalt het beeld en daarmee ook de herkenning. Met starlight camera’s is dat niet en als bijkomend voordeel naast de superieure beeldkwaliteit hoef je het glas voor de lens ook veel minder vaak te reinigen omdat er geen lamp in zit die insecten aantrekt. Een win win situatie dus.